Nu blir det äppelsaft igen, här kommer det ett recept till er som vill testa :
3 kg äpple, valfri sort
4 l vatten
2 1/2 kg socker
2 citroner, saften el vinsyra.
Skölj äpplen, oskalade, skär i mindre bitar och lägg i en rostfri bunke/hink
Koka upp vatten och häll det över äpplena, låt svalna en stund, lägg på ett lock och ställ kallt i 2-3 dygn.
Sila sedan av saften i en finmaskig sil.
Tillsätt sockret och dom pressade citronerna elle vinsyran och rör sedan tills sockret smält.
Häll upp på rengjroda flaskor och TADAA du har nu riktigt god äppelsaft.
Här är hela receptet, jag hade ungefär 1,5 - 2 kg äpplen, lite mindre vatten och socker.
Ett tips är att smaka av innan man häller i allt sockret, så att det inte blir för sött..
Transperante Blanche använder jag..
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar